Oost Kreta

  Mirtos ligt in de provincie Lasithi, waarvan de hoofdstad Agios Nikolaos is.
  Het toerisme viert hoogtij in Agios Nikolaos, u wordt dan ook voortdurend gevraagd om in één van de vele taverna's te komen eten en/of drinken.
  Niettemin is het een alleraardigste stad, met zijn karakteristieke haven. Wie op zoek is naar een eveneens drukke stad, met een verleden, verdient Elounda of zoals het officieel heet Elounta ook zeker een bezoekje, hier is in het verleden de televisieserie "Who pays the Ferryman" opgenomen.

  Als we in de noordelijke regionen van Oost Kreta blijven vinden we het bergdorp Kritsa, befaamd om zijn handgemaakte kant van hoge kwaliteit en de stad Sitia, beroemd om zijn uitstekende wijnen.
  Een boottocht naar het voormalige melaatseneiland Spinalonga mag zeker niet ontbreken, alsmede een bezoek aan het "Bounty" palmenstrand van Vai.

  Zuidelijker gelegen vindt u de Lasithi hoogvlakte, een hoog in de bergen gelegen vlak stuk land. Hier bevindt zich ook de legendarische Geboortegrot van Zeus (Dikti cave) in de buurt van Psychro, waar de bronnen ontspringen die de omgeving van water voorzien.
  Nog zuidelijker ligt de stad Ierapetra, hier vindt u een oud romeins fort. Vanuit Ierapetra worden boottochten georganiseerd naar Chrissie Eiland.

  Voor wie pittoreske dorpjes of luxe stranden met zand in plaats van kiezels zoekt volgen hier nog een paar tips: Bezoekt u eens spookstad Kalami of het strand van Makrigialos. Zo zijn er vele bezienswaardigheden, te veel om op te noemen. Heel veel informatie en foto's vindt u op de website www.mirtos-reizen.nl.