Oost Kreta

  Mirtos ligt in de provincie Lasithi, waar de hoofdstad Agios Nikolaos is.
  Het toerisme viert hoogtij in Agios Nikolaos, u wordt dan ook voortdurend gevraagd om in één de vele taverna's te komen eten en/of drinken.
  Niettemin is het een alleraardigste stad, met zijn karakteristieke haven. Wie op zoek is naar een eveneens drukke stad, met een verleden, verdient Elounda of zoals het officieel heet Elounta ook zeker een bezoekje, hier is in het verleden de televisieserie "Who pays the Ferryman" opgenomen.

  Als we in de noordelijke regionen Oost Kreta blijven vinden we het bergdorp Kritsa, befaamd om zijn handgemaakte kant hoge kwaliteit en de stad Sitia, beroemd om zijn uitstekende wijnen.
  Een boottocht naar het voormalige melaatseneiland Spinalonga mag zeker niet ontbreken, alsmede een bezoek aan het "Bounty" palmenstrand Vai.

  Zuidelijker gelegen vindt u de Lasithi hoogvlakte, een hoog in de bergen gelegen vlak stuk land. Hier bevindt zich ook de legendarische Geboortegrot Zeus (Dikti cave) in de buurt Psychro, waar de bronnen ontspringen die de omgeving water voorzien.
  Nog zuidelijker ligt de stad Ierapetra, hier vindt u een oud romeins fort. uit Ierapetra worden boottochten georganiseerd naar Chrissie Eiland.

  Voor wie pittoreske dorpjes of luxe stranden met zand in plaats kiezels zoekt volgen hier nog een paar tips: Bezoekt u eens spookstad Kalami of het strand Makrigialos. Zo zijn er vele bezienswaardigheden, te veel om op te noemen. Heel veel informatie en foto's vindt u op de website www.mirtos-reizen.nl.